Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme
Cabinet terapeutic - terapie Bowen, reflexoterapie
60 lei
Brand
Bowen in Bucuresti
Rating:
0 stars: 0.00 din 0 pareri
Descriere
Tehnica BOWEN reprezinta unul dintre cele mai profunde concepte terapeutice existente in lume, in prezent, bazandu-se pe teoria conform careia, odata ce s-a realizat relaxarea totala a corpului, se activeaza abilitatea proprie a organismului de a redresa orice problema a corpului si a mintii, prin readucerea acestora la echilibru si armonie.

Tehnica Bowen este o formula unica de re-echilibrare neuro-musculara. Lucreaza atat prin sistemul nervos, la nivel structural si muscular, cat si prin sistemul circulator si limfatic. Este recunoscuta pentru eficienta sa in tratarea afectiunilor interne si prin reducerea duratei convalescentei.

Tehnica Bowen este un concept nou in manipularea corporala, nu deriva si nici nu este similara nici unei alte modalitati de abordare fizica:

• Deplasarile osoase se re-aliniaza - desi nu se executa nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca in chiropractie.
• Tensiunile musculare si incordarile se elimina, iar circuitul limfatic normal se restabileste - desi nu se maseaza muschii, ca in masajul terapeutic.
• Meridianele energetice se restabilesc imediat - desi practica nu se bazeaza pe meridiane si nu se aseamana nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.
• Echilibrul psihic se normalizeaza - desi nu este necesara invocarea unui raspuns emotional, ca in cazul terapiilor ce se adreseaza mintii si corpului deopotriva.

Aproape in toate cazurile, pacientii raporteaza o stare placuta de relaxare si o senzatie de bine, de usurare, inca de la prima sedinta.

Un tratament Bowen constă în aplicarea unor mişcări delicate, efectuate cu degetele, pe anumite puncte specifice de pe corp. Se realizează pauze de câteva minute între secvenţele de mişcări. Aceste pauze sunt foarte importante şi dau un caracter unic acestei terapii, deoarece oferă corpului posibilitatea de a prelucra şi integra mesajele transmise prin intermediul neurotransmiţătorilor în timpul aplicării tehnicii. Mişcările delicate şi totuşi puternice ale acestei terapii trimit impulsuri neurologice la creier care trimite imediat răspunsuri de relaxare musculară şi reducere a durerii. Mişcările crează fluxuri de energie. Impulsurile trimise prin sistemul nervos reamintesc organismului să-şi recapete mişcările normale la nivelul articulaţiilor, muşchilor şi tendoanelor. Aceasta ajută la îndepărtarea spasmelor musculare şi îmbunătăţesc fluxul sanguin şi limfatic. Tehnica Bowen ajută organismul să-şi revină la starea de echilibru prin intermediul sistemului nervos şi bioenergetic. Această terapie doar ajută trupul să urmeze legile naturale care stau la baza funcţionării sale armonioase, ca un întreg. Inteligenţa naturală, înnăscută a trupului decide ceea ce îi este necesar pentru a-şi reveni.

Terapeuţii Bowen afirmă că „mişcările sunt extrem de delicate, se realizeaza cu degetele, peste haine, se „provoacă” structurile musculare, tendoanele, ligamentele, într-o manieră foarte delicată. Aceste mişcări nu provoacă durere. Efectele după o şedinţă durează în general până la 5 zile. Organismul, odată începând activitatea de vindecare, continuă să lucreze şi în zilele următoare. Pacientul poate raporta o stare de bine imediat după şedinţa de tratament. Durerile acute, în general problemele musculare şi osoase, se pot remedia imediat, într-o şedinţă, maxim două. Problemele mai grave, afecţiunile cronice pot necesita o perioadă mai lungă de tratament, dar rezultate favorabile apar imediat. Pacientului i se recomandă ca după aceste şedinţe să facă plimbări, să nu stea aşezat mai mult de jumătate de oră pentru a nu opri circulaţia limfatică, să bea cel puţin 2 litri de apă pe zi pentru a ajuta organismul să elimine toxinele.
Din Gura in Gura